FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Nej, Godis Grønt har ikke en gårdbutik. Vi afsætter alle vores grøntsager til lokale medlemmer, samt udvalgte restauranter. Derfor kan man desværre ikke komme ind fra gaden og købe grønt. Du er dog altid velkommen til at kigge forbi vores grøntsagsmark eller stikke et smut ind i Vibevadgaards lille udsalg af Aroniasaft. Læs mere om medlemsskab her.

KundeBonde-ordning kaldes også for fællesskabsstøttet landbrug – eller Community Supported Agriculture (CSA) på engelsk. Et fællesskabsstøttet landbrug (CSA) er et solidarisk samarbejde mellem kunde og bonde, hvor man deler fordele og risici. Som medlem i Godis Grønts KundeBonde-ordning køber du en andel af sæsonens grøntsagsproduktion på forhånd. Du får friske og varierede grøntsager hver uge og er samtidig med til at sikre, at Godis Grønt kan planlægge sæsonen godt, og købe frø og redskaber, i starten af året. Med KundeBonde-ordningen undgås dyre mellemled, og vi kan derved bruger kræfterne på at dyrke grøntsager på en måde, hvor vi passer på jord og biodiversitet. Som medlem af KundeBonde-ordningen er du samtidig med i et lokalt bæredygtigt fællesskab med adgang til gården. 

Godis Grønt er sat i verden for at dyrke nærende grøntsager og bidrage til at opbygge jorden og passe på biodiversiteten. Derfor gør vi os umage for hele tiden at blive bedre til netop dette. Vi bruger udelukkende økologiske og regenerative dyrkningsmetoder. Vi har fokus på at opbygge liv i jorden, på diversitet og på at der også skal være mad til bestøvere. 

Ja, vi er rigtig glade for at få besøg. Og vi deler glædeligt ud af vores erfaringer med at dyrke jorden nænsomt og bidrage til lokale fællesskaber. Her på siden kan du læse mere om rundvisninger, undervisning og events: Oplev godis grønt. Du er også altid velkommen til selv at gå forbi vores mark. Og kontakt os gerne, hvis du har andre ideer eller spørgsmål. 

Ja, du vælger selv, hvilke grøntsager du gerne vil have, når du afhenter dem. 

Ja, du er velkommen til at give dine grøntsager til en nabo eller ven, når du er på ferie. Vi giver også mulighed for, at du kan tilvælge to ugers valgfri pause i sæsonen.

Hvis du på forhånd ved, at du ikke kan hente grønt om torsdagen, så sender du os blot en sms, så pakker vi en kasse med de grøntsager du ønsker dig. De kan så hentes 24/7.

Vi har et bredt sortiment, der skifter med sæsonen. Der er alt fra klassikere som gulerødder eller tomater, til noget mere spændende som en pose ærteskud eller et bundt japansk salatmajroe. Alt er friskhøstet – og alt er fra vores mark, have og drivhus på gården. Du vælger selv på dagen, hvilke slags grøntsager du ønsker fra vores markedsstand. Kan du ikke lide fennikel, tager du blot noget andet lækkert. Der er altid 10-15 forskellige afgrøder at vælge imellem.

Hvis du har tilvalgt 2 ugers valgfri pause/ferie, så kan du selv bestemme, hvornår på sæsonen de skal ligge.