Bliv medlem: Gør en smagfuld forskel

Fra en sund jord til dit køkkenbord

KundeBonde-ordning

* Hent friskhøstet økologisk grønt hver uge

* Støt en sund og levende jord

* Mød dine naboer – og vær med i et lokalt fællesskab

* Spis grønt i sæson og modnet i solen

* Gå på opdagelse i mark og drivhus

Hver dag stemmer vi for en smukkere mere bæredygtig verden, eller det modsatte, når vi køber mad. Desværre har øget afstand mellem jord, kunde og bonde, ført til et fokus på billigere og billigere afgrøder. Ufatteligt store landbrug udpiner jorden for at spare hver en øre, og guleroden mister sin saft og kraft på den lange rejse til dit køkken. 

 

Som medlem i Godis Grønts KundeBonde-ordning kan du støtte en anden udvikling. Hos Godis Grønt dyrker vi nærende og smagfulde grøntsager, imens vi passer på jord og biodiversitet – og bidrager til fællesskab lokalt. Vi bruger økologiske og regenerative dyrkningsmetoder – og arbejder for kortest mulig vej fra sund jord til dit køkkenbord. 

Godis Grønt's KundeBonde-ordning

Vores medlemskab

Som medlem køber du en andel af sæsonens grøntsagsproduktion på forhånd. Du får friske og varierede grøntsager hver uge fra maj til november – og er samtidig med til at sikre, at Godis Grønt kan planlægge sæsonen godt, og købe frø og redskaber, i starten af året.

 

Derved undgår vi dyre mellemled, og kan bruge kræfterne på at dyrke grøntsager på en måde, hvor vi passer på jord og biodiversitet. Som medlem bliver du samtidig en del af et lokalt fællesskab og får adgang til en lokal økologisk gård! Ah, men altså!

LÆS MERE OM MEDLEMSKABET HERUNDER

Hvordan?

Som medlem afhenter du dine grøntsager hver torsdag på Vibevadgård på Blæsenborgvej 9 i Lejre. 

Der er altid 10-15 forskellige afgrøder at vælge imellem. Alt er friskhøstet – og alt er fra vores mark, have og drivhus på gården. 

 

Du vælger selv, hvilke slags grøntsager du ønsker fra vores markedsstand. Det er altså ikke en fast kasse. Kan du ikke lide fennikel, tager du blot noget andet lækkert. 

Hvornår?

Afhentning af grøntsager sker hver torsdag fra 12. maj til 24. november 2022, i alt 29 uger.

 

Der er åbent med bemanding torsdag kl. 15-17, og resten af torsdagaften er der selvbetjening. Hvis du ikke kan nå det på dagen, så skriver du i en sms, hvad vi skal pakke i en kasse til dig. Kassen kan afhentes på gården 24/7.

 

Et par dage før afhentning sender vi en liste med ugens grønt.

Et medlemskab, der passer til dig/jer

Vælg det antal grøntsager, der passer dig. Medlemsskaberne har forskellige størrelse alt efter, hvor mange grøntsager du gerne vil have.

 

En grøntsagsenhed kan være alt fra noget kendt, som et bundt gulerødder eller en bakke solmodne tomater, til noget mere spændende som en pose ærteskud eller et bundt japansk salatmajroe. 

 

De første og sidste 4 uger af sæsonen skal du forvente 25 % færre enheder i dit medlemskab pga. færre friske grøntsager, når vejret er koldt. 

Risici: Et solidarisk fællesskab mellem kunde og bonde

Som medlem godkender du ved indgåelse af medlemskabet at betale hele summen på forhånd. `Den kan dog ved behov deles op i to rater. Du siger også god for at dele risici med os grøntsagsbønder på Godis Grønt. Det betyder, at hvis en del af høsten går tabt i sen frost, ved usædvanligt mange skadedyr eller noget tredje, så kan du som medlem risikere at få færre antal enheder pr. uge. Dette er dog i vores 3 år ikke sket endnu! Til gengæld, hvis det går godt, kan enhederne blive større. Dette er sket indtil flere gange.

Mulighed for Ferie/Pause

Vi giver mulighed for at holde op til 2 ugers valgfri pause/ferie.

 

Medlemskabet kan ikke afmeldes, da vi planlægger produktionen efter det. Du kan dog overføre dit medlemskab til andre i kortere perioder. Ex. til naboen som vander planter under ferien eller mere permanent, hvis du eksempelvis flytter.

Bliv medlem lige her

Find den løsning, der bedst passer dig/jer!

Sådan bliver du medlem: Nedenfor vælger du det medlemsskab, der passer dig.  Derefter vælger du, om du vil have to ugers pause/fri trækket fra prisen, samt om du vil have opdelt betalingen i to rater. Hvis du vælger opdelt betaling, vil du få en opkrævning på den anden halvdel om en måned. Husk at læse om medlemskabet ovenfor først. 

4 forskellige grøntsager

Clear

6 forskellige grøntsager

Clear

8 forskellige grøntsager

Clear

10 forskellige grøntsager

Clear

12 forskellige grøntsager

Clear

Aktiviteter for medlemmer

Som medlem er du velkommen  til at komme på besøg i marken og i drivhuset. Vi vil gerne tale med dig om grøntsagerne, dyrkningen og det lokale liv i Lejre – vi vil gerne komme hinanden ved. Derfor vil vi også i 2022 have rundvisninger og en fælles pizzaaften.

Spørgsmål til sæson 2022

Hvis du har spørgsmål til sæson 2022, er du velkommen til at skrive på info[a]godisgront.dk eller ringe til Anne på 7179 0066